1 ondaValencia noticias opinion     7 ondaValencia Radio     8 ondaValencia Zen     9 ondaValencia TV     10 Noticias Falleras

DIPUTACION_DE_VALENCIA.webp

015_PIROTECNIA_TURIS.png

Lo Rat Penat denuncia de nou que la Diputació de Valéncia seguix promocionant el pancatalanisme

Valéncia, 28/08/2024.

El passat 8 d'agost l'entitat valencianista Lo Rat Penat denuncià públicament que la Diputació de Valéncia obria el nou curs teatral de l'Escalante en l'obraCoral Romput del pancatalaniste Vicente Andrés Estellés.
Tal i com s'indicà llavors, la companyia teatral promocionava l'obra com un homenage al “gran poeta dels Països Catalans” i el seu director havia realisat declaracions tan denigrants per als valencians com “Tenim certes mancances culturals a l’hora de sentir-nos com a propis els referents de tots els Països Catalans. Per això reivindicar Estellés és
gairebé una obligació. Tinc la sensació que és un emblema de lluita per a uns determinats sectors del País Valencià, però que a Catalunya ens queda una mica lluny. És un error estratègic”.


Vicent Andrés Estellés, a pesar de ser un poeta d’orige valencià, fon u dels majors exponents del pancatalanisme en terres valencianes, especialment a partir de la Transició, i u dels grans promotors dels quimèrics i inexistents “països catalans”.
Davant esta denúncia, la Diputació de Valéncia, presidida pel Partit Popular, no rectificà este despreci identitari ni tampoc se manifestà al respecte, cosa que llamentem profundament.
Pero llunt de detindre esta deriva cap al pancatalanisme, la Diputació de Valéncia seguix organisant actes que van en contra del sentir identitari de la majoria dels valencians i del nostre Estatut de Autonomia.

Tal i com ha anunciat la Diputació de Valéncia en les seues rets socials, l'institució valenciana organisa el pròxim dia 30 en Montichelvo un acte titulat “Per sempre Estellés”.
Un nou acte d’homenage a tan controvertida figura, pero ademés a càrrec del cantant Carles Dénia, el qual ha fet manifestacions públiques com ara que “La poesia dels Països Catalans és un concepte enorme i divers”, o participacions en discs colectius com “Canten Giné. Homenatge dels Països Catalans”.


Josep Vicent Navarro, president de Lo Rat Penat, al ser sabedor d'estos fets, ha volgut manifestar que “El President de la Diputació de Valéncia com a màxim responsable de l'institució deuria ser conscient que estes accions culturals són iguals a les que faria un govern del Botànic ¿És esta la política cultural del PP-VOX en la Diputació? ¿Fins quàn 
va a seguir el Diputat de Cultura finançant en els diners dels valencians a grups pancatalanistes?”.


Lo Rat Penat reclama a la Diputació de Valéncia que deixe de fomentar en els diners de tots els valencians a autors que neguen la nostra identitat diferenciada, i que comence d'una vegada a recordar a grans poetes que engrandiren a Valéncia i la seua llengua, com Anfós Ramon en l’any del seu centenari, pero també Pere Delmonte, Xavier Casp o Rafael Villar, entre molts atres.

Mantenida por eMain